pitanja i odgovori

FREQUENTLY ASKED QUESTIONS

1. DA LI MLAĐI OD 18 GODINA MOGU KORISTITI USLUGE STRELJANE?

Samo punoletna fizička lica sa navršenih 18 godina života mogu koristiti usluge streljane samostalno, uz važeći dokument — ličnu kartu ili pasoš.

2. DA LI JE MOGUĆE DONETI LIČNO NAORUŽANJE I MUNICIJU?

Fizičko lice koje je poseduje oružni list I vlasnik je donetog vatrenog oružja može ga upotrebiti za gađanje u streljani. Svaki strelac može gađati i sopstvenom municijom. Korišćenje u streljani je dozvoljeno isključivo za malokalibarsko oružje I oružje pištoljskog metka. Karabinsko I lovačko oružje se ne može koristiti u streljani.

3. DA LI JE MOGUĆE DOKUPITI KLUPSKU MUNICIJU I GAĐATI IZ VIŠE ORUŽJA?

Naravno! U svakom momentu možete kupiti klupsku municiju. Tokom gađanja možete oprobati bilo koje klupsko oružje, odnosno više njih. Za oređenu vrstu oružja se naplaćuje korišćenje.

4. DA LI JE NEOPHODNO IMATI PRETHODNO ZNANJE U RUKOVANJU VATRENIM ORUŽJEM?

Nije! Svako zainteresovan može posetiti streljanu u okviru radnog vremena i oprobati bilo koje klupsko oružje, bez obzira na prethodni nivo znanja. Instruktor će, pre samog gađanja, strelca provesti kroz sve teorijske principe i praktične radnje, neophodne za bezbedno rukovanje vatrenim oružjem.

5. DA LI JE POTREBNO NAJAVITI DOLAZAK U STRELJANI?

Ukoliko dolazite samostalno, nije potrebno najavljivati dolazak, niti rezervisati termin. Ukoliko dolazite u grupama od tri ili više osoba, poželjno je rezervisati termin pre dolaska, radi pravovremene pripreme streljane i instruktora.

6. KAKO SE PRIJAVLJUJE ZA KURS OBUKE U RUKOVANJU VATRENIM ORUŽJEM?

Slanjem mejla ili pozivom na broj streljane, odnosno dolaskom u streljanu.

7. KOJI SU USLOVI PRIJAVE ZA KURS OBUKE U RUKOVANJU VATRENIM ORUŽJEM?

Potrebno je da ste u momentu prijave punoletni, kao i da prilikom prijave priložite važeću ličnu kartu I izvršite uplatu.

Ukoliko imate bilo kakvo drugo pitanje, kontaktirajte nas.

en_USEN
Scroll to Top